Екскурзија седми и осми разред 2015.

ekskurzija2015-4

Ученици седмог и осмог разреда наше школе 16. и 17. октобра дружили су се на дводневној екскурзији у Суботици. У организацији туристичке агенције Национал из Ваљева, а у пратњи одељењских старешина и водича упознали су:  Ковачицу, Идвор, Зрењанин, Суботицу, Палић и Нови Сад.

 

У Ковачици су посетили Галерију наивне уметности, а затим музејски комплекс  Михаила Пупина у Идвору. Након предавања у родној кући нашег значајног научника, чија унутрашњост осликава свакодневни живот и време када је Михаило Пупин живео у њој, ученици су погледали презентацију у Народном дому, задужбини коју је велики научник оставио Идвору и Идворцима.

Прошетали су центром Зрењанина и наставили пут до Суботице. Највећи утисак на ученике у оставила је Градска кућа у Суботици. Дружење су наставили у Дому ученика средњих школа, где су и имали преноћиште.

Другог дана обишли су Палић, где им се највише допао Зоолошки врт, који се простире на 10 ha површине и има преко 65 врста животиња. Посетили су Зобнатицу, центар коњарства и коњичких спортова. Чули су предавање о овој ергели са традицијом одгоја расних коња, дугом преко 200 година, видели коње и имали прлику да се возе у кочији. Након обиласка центра града, пуни лепих утисака, вратили су се у вечерњим сатима у Пецку.

 

Pogodaka: 1643