Наградни излет

NagradniIzlet2015-1

 

У суботу, 19. септембра  2015. године  ученици VIII-2 одељења наше школе били су  на наградном  излету. Награда је освојена за  постигнут резултат  у току целе прошле школске године а критеријуми по којима је постигнуће мерено су постигнут успех, број изостанака, дисциплина и општи утисак. Резултати су гледани у оквиру старијих разреда школе. Ученици су имали  могућност да сами изаберу дестинацију у оквиру Србије на коју би волели да иду.

 

NagradniIzlet2015-2

Са разредним старешином  Јеленом Симић, професорицом српског језикаи директором школе Слободаном Тодорићем  посетили су Аранђеловац,  Буковичку Бању, Рисовачку пећину, Опленац, Тополу и  Краљеву винарију. Ученицу су били презадовољни што су имали могућност да виде и науче нешто ново кроз дружење. Најјачи утисак на њих је оставила Краљева винарија са непроцењивом збирком вина и  винским подрумом.

Екскурзија поред основне функције, да награди ученике, има и удела у мотивацији осталих ученика на рад, дисциплину и смањење броја изостанака. Посредно утичемо и на стварање позитивне социо-емоционалне климе у школи, подстичемо другарство, међусобно разумевање и уважавање ученика. На овај начин ученици се усмеравају ка исправним циљевима и правим вредностима и развија се свест да добро учење и понашање вреди труда.

Школа ће и у овој школској години наставити са истом праксом  а прилику да освоје награду имаће и најбољи ученици и из млађих разреда.

 Биљана Вукашиновић

Pogodaka: 1955