Добродошлица нашим првацима

ДОБРОДОШЛИЦА НАШИМ ПРВАЦИМА, БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ И СЛАТКИ ПАКЕТИЋИ

Општина Осечина и наша школа организовали су свечани пријем за децу која први пут седају у школске клупе. У школској 2023/2024. години, уписано је: 21 првак у школу у Пецкој, 3 првака у Драгодолу, 2 првака у Гуњацима.

2

 

Добродошлицу првацима поред директора школе, професора Слободана Тодорића, пожелелo је и, сада већ традиционално, председник општине Осечина, господин Никола Томић.

Директор школе, професор Слободан Тодорић пожелео је првацима и њиховим родитељима срећан почетак школске године. Директор је свима пожелео најпре добро здравље, а потом и много успеха у школовању.

Председник општине Осечина Никола Томић честитао је ученицима и просветним радницима почетак нове школске године и поделио је

своје лично искуство, што је децу посебно заинтересовало. Преносимо вам део његових речи:

"Драга децо, данас је један од најзначајнијих дана како за вас, тако и за ваше родитеље и локалну заједницу. Желим вам срећан полазак у школу и да увек будете овако насмејани. Верујем да ћете савладати изазове који су пред вама, у томе ћете имати неизмерну подршку ваше учитељице. Образовање је најмоћнији кључ у животу сваког од нас, трагајте за њим и будите добри ђаци.

Наш задатак је да вам обезбедимо услове за успешно школовање и безбрижно одрастање, што и чинимо. Ваша школа је нова и сређена, опремљена потребним средствима и савременом технологијом. Драга децо, вашим родитељима желим да што више времена проводе са вама и да за неко време своје обавезе ставе у други план. Убеђен сам да ћете поред образовања у овој дивној школи стећи и васпитање и израсти у добре људе."

Са жељом да им први дани у школи буду испуњени радошћу, председник је деци у име општине Осечина уручио комплет бесплатних уџбеника.

Искрене честитке првацима, родитељима и просветним радницима изразили су и председник општине и директор школе, истичући да стицањем знања, присвајају најјаче оручје које ће им бити добар савезник кроз живот и да тако помажу себи, својој породици и заједници.

Да почетак буде сладак побринуле су се компаније "Еуропром" из Ваљева и "Бамби" из Пожаревца.

Europrom Valjevo

Opština Osečina

             Срећан почетак!

             Хвала, свима!

   ОШ "Војвода Мишић" Пецка

3

Pogodaka: 853