ЕКСКУРЗИЈА 1-4 разреда 2016.

Ученици млађих разреда  четвртак, 2. јуна 2016. године провели су упознајући природне лепоте и  културно-историјске знаменитости Србије. Прваци су посетили Тршић, ученици другог разреда Ваљево, трећаци и четвртаци Београд.

Ученици првог разреда вратили су се пуни утисака са једнодневне екскурзије на релацији: Пецка – Добри Поток – Троноша – Тршић – Бања Ковиљача –  Гучево –Пецка. Остварени су сви образовни, васпитни, рекреативни и културно-историјски циљеви.

Данка Поповић

  ekskurzija prvi2016

Једнодневна посета Београду

 У четвртак, 2. јуна 2016. године, изведена је једнодневна посета Београду за ученике III разреда наше школе. По доласку у Београд, најпре је посећен Музеј ваздухопловства у Сурчину. Ученицима је још из аутобуса пажњу привукло велико округло здање са стакленом фасадом, око кога су распоређени цивилни и војни авиони. Након приказивања краћег филма ваздухопловне тематике, ученици су се упутили у шетњу кроз музеј уз занимљиву причу стручног водича.

ekskurzija treci2016-2 

 Након тога, посећен је добро осмишљен и обликован Зоолошки врт. Богато царство разноврсних животиња је, без сумње, на ученике оставило велики утисак. Насмејаних лица, ученици су се упутили ка Калемегдану, највећем београдском парку, а уједно и најзначајнијем културно-историјском комплексу. Уследило је уживање и шетња фасцинантном тврђавом изнад ушћа Саве у Дунав.

ekskurzija treci2016-3 

 После краће паузе и времена за ужину и одмор, посећен је Споменик Незнаном јунаку, маузолеј на врху планине Авала. Последња дестинација посете Београду био је Авалски торањ, који су ученици жељно ишчекивали. Вожња лифтом и поглед са висине од преко 100 метара препричаван је на путу за Пецку.

ekskurzija treci2016-1

                                                                     Данка Васић

Ученици четвртог разреда уживали су као и  трећаци у разгледању наше престонице. Велики утисак на четвртаке оставио је Храм Светога Саве на Врачару.   

 

                                                               ekskurzija cetvrti2016                  

                                                                                                 Маријана Тодорић

 

 

 

 

 

 

 

Pogodaka: 1819