Људскост полицијске станице Осечина

Сарадња ОШ " Војвода Мишић" и Полицијске станице у Осечини увек је била пријатељска, добра и успешна, што потврђују многобројне посете и предавања запослених у Полицији нашој школи.

3

Вредни и посвећени полицијски радници увек су били спремни за едукацију наших ученика. Кроз своје активности имали су прилике да упознају ученике наше школе, а онда је на снагу ступило чисто разумевање, емпатија и хуманост. Запослени у Станици полиције Осечина, на иницијативу њихове вредне саобраћајне полицајке, Мире Станисављевић, а уз одобрење и велику подршку начелника Полицијске станице у Осечини Владана Живановића, су скупили значајна новчана средства и помогли нашим ученицима којима је помоћ била најпотребнија. Ово је њихова друга акција. Данас пишемо и говоримо о њима, јер постоје дела о којима не треба ћутати. За њих треба да се чује, за њих као људе и за њихово дело, јер је њихов поступак, толико људски и спонтан и зато би требало да нам свима буде узор и путоказ. 

Њихову акцију помогли су и запослени у Прекршајном суду у Осечини као и прехрамбена продавница "Мали рај" из Осечине.

Нама преостаје само да им аплаудирамо и да будемо захвални и поносни што имамо такве људске величине у нашој Општини. 

Циљ ове објаве је, само и искључиво, да и нас, и све друге људе подстакне на добра дела, али и да истакнемо добре људе, о њима треба говорити, јер они сами своју доброту не истичу, јер се о њима најмање говори, баш као што је то рекао велики Меша Селимовић: "Више добрих људи на свету него злих. Много више. Само се зли даље чују и теже осећају. Добри ћуте."

Ми не желимо да ћутимо о величини ових људи и њиховог поступања. 

У име ученика и запослених у нашој школи, и у своје лично име, најискреније се захваљујем дивним људима запосленим у Полицијској станици Осечина и свима који су помогли њихове акције.

Директор школе,

проф. Слободан Тодорић

13

Pogodaka: 854