Екскурзија ученика осмог разреда 2019

Екскурзија ученика осмог разреда

Тродневна екскурзија ученика 8. разреда реализована је од петка, 27. септембра до недеље 29. септембра 2019. године на релацији Пецка – Копаоник – Пецка. Екскурзија је донација Фондације Браћа Недић Осечина, тако да је бесплатна за ученике. Ученицима је плаћен смештај у хотелу Зонед на Копаонику, превоз, храна, сви садржаји у хотелу (пикадо, билијар, стони фудбал...) и улазнице за жичару и боб-шине; посета манастирима Сопоћани, Ђурђеви ступови, Петровој цркви у Новом Пазару, Новом Пазару и манастиру Жича.

slika2

slika1

Ученици су имали прилику да се упознају са културно-историјским и уметничким вредностима ових знаменитости. Слушали су предавања кустоса о градњи ових објеката, уметничким стиловима, фрескама, унутрашњем и спољашњем изгледу објеката и историјским околностима у којима настају и трају. Драгоцено је, са образовне стране, што су имали прилику да чују живе говорнике старијих дијалеката, што су у септембру учили из историје српског језика. Слободно време до повратка у хотел имали су у Новом Пазару.

У недељу, 29. септембра после доручка кренули су ка манастиру Жича, а потом ка Осечини и Пецкој. У Пецку су стигли око 16 часова.

Pogodaka: 753