Članci

Filter

Прва помоћ

PrvaPomoc2015-2У ОШ „Војвода Мишић“ Пецка одржано је предавање и практични приказ за наставнике и ученике из пружања прве психолошке и прве помоћи. Знања су стечена на семинару који је организовао Црвени крст Београд као и семинар о Психолошким аспектима,подршци и помоћи у катастрофама подржан од стране МПН, немачке владе и Друштва психолога Србије.

 

 

 

Предавање о интернету

predavanjeInternetУ уторак 20. октобра 2015. у школи је одржана трибина на тему Безбедности на интернету и трговине људима. Предавач, новинар и писац, Влада Арсић аутор  је књига „Армагедон“, „Изгубљена у магли“ и „Лопатање ђавола“. Ученици су са великом пажњом пратили које су све злоупотребе коришћења интернета и како их избећи. Трибини су  присуствовали професори и ученици седмог и осмог разреда.

Екскурзија седми и осми разред 2015.

ekskurzija2015-4

Ученици седмог и осмог разреда наше школе 16. и 17. октобра дружили су се на дводневној екскурзији у Суботици. У организацији туристичке агенције Национал из Ваљева, а у пратњи одељењских старешина и водича упознали су:  Ковачицу, Идвор, Зрењанин, Суботицу, Палић и Нови Сад.

 

Екскурзија пети и шести разред 2015.

ekskurzija2015-2Ученици петог и шестог разреда наше школе били су на једнодневној ексурзији 16. октобра 2015. године. Организатор је била агенција „Национал“ из Ваљева. У пратњи  водича и одељењских старешина посетили су: манастир Рачу, Тару, Дрвенград, уживали су у вожњи Шарганском осмицом.

 

 

Светски дан здраве хране

ZdravaIshranaУченици трећег разреда су кроз креативан рад са сланим тестом обележили Светски дан здраве хране, 16. октобар,  а сви остали ученици млађих разреда су кроз ликовне радове дали своје мишљење шта је то здрава а шта нездрава храна.

 

Светски дан чистих руку

PredavanjeCistoca2015-2Од 2008. године  сваког петнаестог октобра обележава се Светски дан чистих руку. Анализама хигијенских навика становништва указано је на проблем да ове навике н нису развијене на потребном нивоу. Према мишљењу лекара прање руку топлом водом и сапуном најисплативија је здравствена интервенција.

 

 

Дечја недеља 2015.

Од 5. до 9. октобра 2015. године обележена је Дечја недеља чији је мото ове школске године Подршка породици – најбоља подршка деци!. Ученици, али и њихови учитељи и наставници уживали су у разним програмима након наставе.

 

DecjaNedelja2015-1