Добродошлица првацима 2021

ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА У НАШОЈ ШКОЛИ

3

 

 

ОШ „Војвода Мишић“ и Општина Осечина организовали су свечани пријем за децу која ће први пут сести у школске клупе. У школској 2021/2022. години, двадесет троје првака је уписано у школу у Пецкој; четворо првака у Драгодолу, један у Царини, двоје у Гуњацима и шеснаест првака у матичној школи.

Добродошлицу првацима наше школе поред директора школе Слободана Тодорића, пожелели су и представници локалне самоуправе, председник Општине Осечина Никола Томић, заменица председника Биљана Мићић, помоћница председника, Зорица Павловић.

Директор школе, Слободан Тодорић, пожелео је првацима и њиховим родитељима срећан почетак школске године. Подсетио је да се настава у школи организује на начин који осигурава безбедност и здравље ученика и свих запослених у складу са препорукама Министарства просвете. С обзиром на то да је овај први септембар почео реализовањем редовне наставе, уз све препоручене мере, директор је свима пожелео добро здравље уз наду да ће се ова школска година редовно одвијати.

Председник општине Осечина, Никола Томић, честитао је ученицима и просветним радницима почетак нове школске године и нагласио да је први септембар посебан и важан за сву децу, а нарочито за ђаке прваке. Са жељом да им први дани у школи буду испуњени радошћу, председник је деци у име општине Осечина уручио комплет бесплатних уџбеника. Трговински ланац „Еуропром“ је обезбедо слатки пакет за све њих, а Министарство просвете, науке и технолошког развоја, по први пут, првацима је доделило бојанке „Наша Србија“, где су приказана обележја наше државе. „ .

Искрене честитке првацима, родитељима и просветним радницима изразили су сви представници локалне самоуправе.

Током боравка у школи, закључили су да су предузете све мере за очување здравља деце и запослених, и да је школа спремна за реализацију васпитно-образовног рада. Општина Осечина ће пружити пуну подршку свим захтевима школе, како би се настава одвијала по предвиђеном наставном плану и програму.

Pogodaka: 733